latinica  ћирилица
26/06/2020 |  15:14 ⇒ 15:14 | Autor: SRNA

Tračak nade da će zločini nad Srbima biti procesuirani

Udruženja veterana Boračke organizacije Republike Srpske u Brčkom pozdravilo je današnje čitanje optužnice pred Sudom BiH protiv Admira Rizvanovića, Smaila Omerovića, Јasmina Huskanovića, Hazima Fazlovića i Ramiza Pljakića, koji su optuženi da su direktni izvršioci i naredbodavci ubistva 12 srpskih boraca nakon zarobljavanja 8. marta 1993. godine u Boderištu, kod Brčkog.
BORS -
BORS

U ovom udruženju su istakli da se na taj proces čekalo 27 godina, te da njegov početak doživljavaju kao kraj ratne propagande takozvane Armije BiH, te kao tračak nade da će i ostali zločini počinjeni nad srpskim borcima i civilima tokom odbrambeno-otadžbinskog rata biti adekvatno procesuirani.

- Obezglavljeni leševi Stojana Pudića i Perice Јovičića, koji su, nakon dva mjeseca provedenih u zarobljeništvu, predati rodbini, potvrda su naših nastojanja da zločin nad 12 srpskih vojnika zaslužuje najoštirju kaznu - navedeno je u saopštenju brčanskog Udruženja veterana Boračke organizacije Republike Srpske.

Iz Udruženja poručuju da ovo suđenje neće biti kompletno ukoliko se ne kazne i dobro poznati nalogodavci iz civilnog rukovodstva nekadašnje opštine Brčko, čije je sjedište bilo u naselju Brka.