latinica  ћирилица
27/06/2020 |  10:45 ⇒ 15:56 | Autor: RTRS

Dodik: Moralna obaveza i dužnost svih generacija da čuvaju uspomenu na srpsku vojsku

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, oficirima, podoficirima i vojnicima Vidovdan - krsnu slavu Vojske Republike Srpske i ovog puka, naglasivši da je srpska vojska uvijek bila na strani pravde, mira i slobode.

Dodik je naglasio da je Vojska Republike Srpske osnovana da bi se zaštitio srpski narod, a svojom hrabrošću i odvažnošću ponosno je čuvala Republiku Srpsku i njenu terotoriju.

Srpski član Predsjedništva BiH podsjetio je da je "Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk nastavio da baštini tekovine Vojske Republike Srpske, koja je garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima".

- Vidovdan je datum kada se prisjećamo svih stradalnika za slobodu srpskog naroda, a posebno naših hrabrih heroja koji su dali svoje živote u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu za slobodu koju dana svi mi uživamo - istakao je Dodik.

On je poručio da je moralna obaveza i dužnost svih sadašnjih, ali i budućih generacija da čuvaju uspomenu na Vojsku Republike Srpske i da sa ogromnim poštovanjem i vječnom zahvalnošću čuvaju sjećanje na njihovu žrtvu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Nastavljajući putem slobode, mira i pravde, njegujući slobodarsku tradiciju Vojske Republike Srpske želim vam srećnu krsnu slavu, da slavite dugo godina svečano, ponosno i dostojanstveno kako to i priliči srpskom narodu - naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.