latinica  ћирилица
27/06/2020 |  12:31 | Autor: Agencije

Ferguson potvrdio klasu: Nakon titule Liverpula legendi kluba poslao poruku

Legendardni trener Mančester Јunajteda i po mnogima jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener svih vremena, ser Aleks Ferguson poslao je, nakon što je Liverpul osvojio šampionat Engleske, poruku svom velikom rivalu - Kenyju Dalglišu.

Ferguson je svojevremeno rekao kako je skidanje Liverpula sa trona bio njegov najveći uspjeh sa Mančester Јunajtedom. Ipak, još jednom je pokazao klasu nakon što je uputio čestitku legendarnom zemljaku.

- Kontaktirao me da mi čestita. To je ta starija generacija. Ferdži u Mančester Јunajtedu, Brajan Kid, Majk Samerbi, svi ti stariji ljudi koji su bili u fudbalu kada i mi, i na kraju sezone uvijek pošaljete pismo i čestitate na dobro urađenom poslu. To se nastavilo - rekao je Dalgliš.

- To je veliki kompliment. Konkurenti ste i protivnici, ali ste dovoljno velikodušni da pošaljete čestitku. Svi smo mi dio iste igre, zar ne? - dodao je on.

Liverpul je nakon 30 godina čekanja osvojio titulu prvaka Engleske, svoju 19. u istoriji. Јunajted ima jednu titulu više od velikog rivala, a najzaslužniji za to je upravo Aleks Ferguson. Dalgliš je kao igrač i trener Liverpula osvojio osam titula, dok je Ferguson kao trener Mančester Јunajteda 13 puta bio šampion Engleske.