latinica  ћирилица
27/06/2020 |  14:37 ⇒ 18:03 | Autor: SRNA

U Budvi još nisu izabrani rukovodioci opštine (VIDEO)

Sjednica Skupštine opštine /SO/ Budva, koju je zakazala novoformirana skupštinska većina, završena je, ali novo rukovodstvo još nije izabrano, dok interventna jedinica policije obezbjeđuje zgradu, pišu "Vijesti".
Policija u Budvi (foto: Sputnjiku ustupila RTV Budva) -
Policija u Budvi (foto: Sputnjiku ustupila RTV Budva)

Dosadašnji predsjednik SO Budva Krsto Radović rekao je da se danas ne održava sjednica parlamenta, već "korona parti", te da su zgaženi svi zakoni.

Niko od odbornika DF, Demokrata, SNP, URA, nije htio da uđe u skupštinsku salu, iako su bili na spisku. Oni su na taj način pokazali da ne daju pravni legitimitet sjednici.

"Vijesti" navode da je sjednica zatvorena za javnost i da nije bilo izjave za novinare.

Medijima, a ni odbornicima nisu dostavljeni prijedlozi ko su kandidati za gradonačelnika i šefa parlamenta.

Nikola Јovanović, šef kabineta doskorašnjeg gradonačelnika Marka Carevića, rekao je da medijima nije dozvoljen ulazak, čime nije ispunjen osnovni uslov - prisustvo javnosti na sjednicama već je angažovana promotivna marketinška agencija da snima ovaj, kako je nazvao, predizborni skup DPS-a.

"Oni nemaju legitimitet da donose bilo kakvu odluku, jer sve što budu donijeli je pravno neobavezujuće, predstavlja izvršenje krivičnog djela, pravno nasilje, pravnu hajdučiju i završetak lokalnog državnog udara", rekao je Јovanović.

Izbor novog rukovodstva očekuje se na dugoj hitnoj sjednici koju je za 14.00 časova zakazala vršilac dužnosti predsjednika SO Budva Snežana Kuč.

Odbornici, koji su bili na prvoj sjednici, vratili su se u kancelarije svojih političkih partija u Zgradu zavoda za izgradnju u pratnji policijskih inspektora.

"Vijesti" navode da je prva sjednica bila je posvećena načinu kako da se deblokira račun opštine, a vršilac dužnosti predsjednika opštine Budva Vladimir Bulatović je obrazložio nekoliko modela kako to može da se učini.