latinica  ћирилица
27/06/2020 |  20:33 ⇒ 21:59 | Autor: SRNA

"Dnevnik ratnog hirurga" i na ruskom i engleskom jeziku

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je da je sa Gradskom upravom Niša dogovoreno da knjiga "Dnevnik ratnog hirurga", doktora Miodraga Lazića, koju je posthumno objavila Novinska agencija Republike Srpske - SRNA, bude prevedena na ruski i engleski jezik.
Dnevnik ratnog hirurgra - Foto: SRNA
Dnevnik ratnog hirurgraFoto: SRNA

- Dogovorili smo da sa Novinskom agencijom Republike Srpske - SRNA i porodicom obezbijedimo još kvalitetnije izdanje novoobjavljene knjige - rekao je Vuković Srni, nakon sastanka sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i zamjenikom gradonačelnika i predsjednikom Skupštine Niša.

Vuković je istakao da je na sastanku u Nišu razgovarano i o drugim zajedničkim temama gradova Istočno Sarajevo i Niš, te je konstatovano da mlađi naraštaji malo znaju jedni o drugima s obje strane Drine.

- Konstatovali smo da jedni o drugima malo znamo, posebno mladi. Trebalo bi da uspostavimo sistem pomoću kojeg bismo znali jedni o drugima i istinu iz prethodnog perioda, a za nas posebno bitnu istinu iz devedesetih godina kada je u pitanju Sarajevo i Srpsko Sarajevo i ratni period o kojem se malo zna - objasnio je Vuković.

On je istakao da je na sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, razgovarano i o načinima i modelima saradnje u budućnosti između ova dva grada.

- Za neke konkretne korake ćemo sačekati formiranje nove Gradske uprave u Nišu, jer su ovdje tek prošli izbori, a u Istočnom Sarajevu slijede na jesen - rekao je Vuković, čija je želja da saradnja dva grada bude obogaćena.