latinica  ћирилица
28/06/2020 |  18:14 ⇒ 20:34 | Autor: RTRS

Banjaluka: Potpisan koalicioni sporazum SNSD-a sa devet partija (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić potpisao je danas sa predsjednicima gradskih odbora devet političkih partija koalicioni sporazum o međusobnoj saradnji na predstojećim lokalnim izborima.
Banjaluka: Koalicioni sporazum - Foto: RTRS
Banjaluka: Koalicioni sporazumFoto: RTRS

Radojičić je potpisao sporazum sa predsjednicima gradskih odbora DEMOS-a, NDP-a, DNS-a, SP-a, Ujedinjene Srpske, SPS-a, Partije ujedinjenih penzionera, Poligraf-a i Prve Srpske demokratske stranke.

Radojičić je nakon potpisivanja sporazuma rekao da se na Vidovdan obično poziva na jedinstvo i da se danas iz Banjaluke šalje poruka sloge.

- Okupljanje za Banjaluku je naš zajednički program - rekao je on.

Potpisivanju sporazumu prisustvovali su lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, predsjednici DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, Socijalističke partije Petar Đokić, NDP-a Drgana Čavić, Socijalističke partije Republike Srpske Goran Selak.

Foto: RTRS

Dodik je čestitao svim potpisinicima Vidovdanske koalicije, rekavši da da ima osjećaj da su već pobijedili.

On je poručio da Radojičić zaslužuje mandat.

Predstavnici devet političkih stranaka iz Banjaluke ocijenili su da je aktuelni gradonačelnik Igor Radojičić dobro obavljao posao u dosadašnjem mandatu i vjeruju da će ponovo pobijediti na predstojećim lokalnim izborima.

Foto: RTRS

Član Predsjedništva Ujedinjene Srpske Banjaluka Mirela Kajkut Zeljković rekla je da je ova partija zadovoljna ostvarenim rezultatima Radojičića i uvjerena je u drugu, kako je navela, istorijsku pobjedu koalicije u Banjaluci nakon koje će ovaj grad postati druga srpska prijestonica.

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Banjaluka Slobodan Stanarević saglasan je da Radojičić dobro vodi Banjaluku, te je dodao da se ova kolicija okupila oko ideja da razvoj Banjaluke ide u pravom smjeru.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Borivoj Obradović rekao je da ova partija odlučila da podrži Radojičića zato što je u prethodne četiri godine odlično obavljao svoj posao, kao i zbog toga jer ima viziju razvoja grada koja se poklapa sa vizijom DNS-a.

Predsjednik Gradskog odbora SP Velibor Stanić smatra Radojičića najboljim kandidatom za gradonačelnika Banjaluke, što su, kaže, pokazali rezultati ostvareni u proteklom mandatu.

Predsjednik Gradskog odbora Prve SDS Banjaluka Zorica Drljača rekla je da ova stranka daje punu podršku Radojičiću, za šta ih je opredijelio razvojni put Banjaluke koja dobija konture evropskog grada.

Foto: RTRS

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srpske Saša Kondić očekuje da se kolicija drži dogovora, te da se međusobno uvažavaju i da potpisi ne budu samo deklarativni i da se radom na terenu to i pokaže.

Predsjednik Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Banjaluka Rodoljub Јanjić uvjeren je da će kolicija okupljena oko Radojičića ostvariti izbornu pobjedu na predstoječim lokalnim izborima.

Predstavnik Poligrafa Veliša Malobabić rekao je da gradska vlast realizovala 80 odsto predstavljene vizije razvoja Banjaluke, a da je jedan dio u fazi realizacije.