latinica  ћирилица
28/06/2020 |  21:06 ⇒ 21:47 | Autor: vecernjenovosti

Mladići privedeni na Gazimestanu: Tukli su nas pa izbacili iz auta (FOTO/VIDEO)

Nakon parastosa na Gazimestanu, prilikom izlaska iz spomen kompleksa, dvojica mladića iz Lapljeg Sela, Vojslav Simić i Stefan Trajković privredeni su zbog nošenja zastave.
Privođenje na Gazimestanu - Foto: Screenshot/YouTube
Privođenje na GazimestanuFoto: Screenshot/YouTube

Trajković je za RTV Kim rekao da je, nakon što je policajac tražio od Simića da spakuje zastavu, "krenuo da odbrani druga".

Nakon toga, došlo je do incidenta, specijalne jedinice policije su ih privele, a kasnije na magistralnom putu ka Prištini, oslobodile.

Foto: Radio KiM

- Kada smo krenuli kući, Vojslav je imao zastavu u ruci. Prišao mu je jedan policajac i tražio mu je da spakuje zastavu. Kada sam vidio da se otimaju oko zastave, krenuo sam ka njima, da odbranim druga i da ne dam zastavu. Onda se situacija smirila i zastavu nisu uzeli. Došla je ROSU i krenuli su da nas fizički savladaju, dobili smo nekoliko udarca i ubacili su nas u kola - naveo je Trajković.

On je rekao da su ih policajci u autu tukli, a potom ih izbacili iz na magistralnom putu Priština-Mitrovica, nedaleko od Gazimestana.

- Bila su dva policajca sa nama u kolima pozadi. Kada smo se odvojili od mase, krenuli su da nas tuku po rebrima, glavi i leđima. Policajac koji je vozio udarao je mog druga laktom u glavu. Govorili su da ovdje toga nema, da je ovo njihovo. Pustili su nas na magistalnom putu i nisu dozvolili da se vratimo na Gazimestan. Usput je naišla je jedna porodica iz Preoca koja nas je pokupila i odbacila do Lapljeg sela  rekao je Trajković.

Foto: Radio KiM

On je naveo da nemaju vidljive povrede i da su nakon pregleda u Domu zdravlja u Gračanici upućeni na hirurgiju.

- Pregledala me je doktorka, osjećam da me leđa sve više stežu i da ne mogu da dišem, vidjećemo sada šta će nam reći na hirurgiji - zaključio je Trajković.

Povezane vijesti:

Privedeni mladići koji su nosili srpsku zastavu na Gazimestanu