latinica  ћирилица
29/06/2020 |  08:38 | Autor: SRNA

Mandić u samoizolaciji po povratku sa liječenja

Јedan od lidera Demokratskog fronta /DF/ Andrija Mandić vratio se nakon liječenja iz Beograda u Crnu Goru i nalazi se u samoizolaciji zbog mjera koje je Nacionalno koordinaciono tijelo odredilo u borbi protiv kovida-19.
Andrija Mandić (Foto: N1) -
Andrija Mandić (Foto: N1)

- Tačno je da sam se nakon liječenja i operacije u Beogradu vratio u Crnu Goru i nalazim se u samoizolaciji -  izjavio je Mandić za list "Dan".

Mandić je sredinom juna pokušao da uđe u Crnu Goru na graničnom prelazu Ilino Brdo na putu iz Trebinja za Nikšić, ali se vratio kada je ustanovljeno da je njegov bratić Danilo, sa kojim je putovao, dao lažni iskaz, tvrdeći da ne dolazi iz Srbije, nego iz BiH.

Kada je Mandićima predočeno da obojica moraju u karantin – Danilo zato što dolazi iz zemlje veće stope inficiranih, a Andrija zato što je sa njim bio u direktnom kontaktu, vratili su se u Trebinje.

Nakon toga Mandiću je pozlilo, pa je helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske prebačen u Beograd, gdje je operisan na Vojnomedicinskoj akademiji /VMA/.

Zbog situacije u Crnoj Gori, Mandić je tražio da ga odmah testiraju na korona virus i otpuste sa VMA da bi što prije mogao da otputuje, a u Crnu Goru stigao je prije dva dana.

On je iz bolnice poslao video-poruku podrške svom narodu, posebno građanima Budve.

"Ovo je onaj momenat kada je neophodno da svi stanemo jedni uz druge, da lideri i drugi predstavnici opozicije daju zajednički odgovor i krenemo u konkretnu akciju", poručio je Mandić sa VMA.