latinica  ћирилица
29/06/2020 |  13:02 ⇒ 13:21 | Autor: SRNA

Banja Kulaši: Specijalni aranžmani za korisnike turističkih vaučera

Banja Kulaši kod Prnjavora počela je sa prijemom domaćih gostiju, korisnika vaučera koje je odobrilo Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske s ciljem promovisanja turističkih destinacija u Republici Srpskoj i prevazilaženju negativnih efekata virusa korona u ovom privrednom sektoru.
Banja Kulaši -
Banja Kulaši

Zamjenik direktora Banje Goran Zemun rekao je Srni da njihove usluge već koristi određeni broj gostiju sa vaučerima, a za koje su pripremljeni specijalni aranžmani.

- Uslov je da se, ukoliko dolazi jedno lice, koriste minimalno tri noćenja, a dva lica četiri noćenja. Svi detalji ponude dostupni su na našem portalu /www.banjakulasi.com/ i `Fejsbuk` stranici - pojasnio je Zemun.

On smatra da je veliki problem što Prnjavorčani svoje turističke vaučere ne mogu iskoristiti u ovoj banji, jer se moraju utrošiti u drugim opštinama i turističkim centrima.

Zemun je istakao da redovna ponuda, kakva je bila prije virusa korona, još nije zaživjela zbog nemogućnosti dolaska inostranih gostiju.

- Više od 50 odsto naših redovnih gostiju su iz Hrvatske, Slovenije i drugih zemalja. Svi ti aranžmani su, za sada, otkazani zbog ograničenog kretanja, odnosno nemogućnosti prelaska granice. Dio gostiju iz Republike Srpske i Federacije BiH, koji koristi naše usluge u ljetnoj sezoni je došao, ali je kod jednog dijela je uočljivo prisustvo straha zbog svega što nam se dešavalo pojavom epidemije - rekao je Zemun.

Proteklog vikenda u Banji Kulaši sa radom je počeo otvoreni bazen uz pridržavanje pravilinika o radu, koji je izdao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Gostima su na raspolaganju i svi sadržaji za fizikalnu rehabilitaciju i zdravstveni turizam, restoran, kao i 111 kreveta za smještaj.