latinica  ћирилица
29/06/2020 |  16:29 ⇒ 18:48 | Autor: SRNA

Trebinje: Zaraženih sve više, očekuje se pomoć bolnica iz regije

Na trebinjskom kovid-odjeljenju sve je više pacijenata i medicinari ulažu nadljudske napore, zbog čega je Štab za vanredne situacije grada Trebinja na današnjoj sjednici donio zaključak da se za pomoć obrate Republičkom štabu, kako bi se, osim trebinjske Bolnice, u borbu sa virusom korona uključile i ostale bolnice iz regije, rekao je Srni načelnik Štaba Stevan Bekan.
Bolnica Trebinje - Foto: RTRS
Bolnica TrebinjeFoto: RTRS

Bekan je rekao da se na ovom odjeljenju trenutno nalaze 24 pacijenta.

- Zaključak Štaba je da ćemo se obratiti Republičkom štabu za vanredne situacije i zatražiti pomoć u smislu da se i bolnice u regiji Hercegovine uključe i pomognu ili da nam Ministarstvo pomogne na način kako oni smatraju u ovoj borbi. Nema ni govora o tome da će Trebinje prestati da prima pacijente ili će prestati da liječi. Nastaviće se i dalje, ali zbog ovakve epidemiološke slike pomoć nam je potrebna - naglasio je Bekan.

On je naveo da se pomoć očekuje od bolnica u Nevesinju i Foči.

Bekan je istakao da je očigledno da se broj oboljelih povećava u istočnoj Hercegovini, te da se epidemiološka situacija pažljivo prati.

- Moramo naučiti da živimo sa ovim virusom. Potrebno je i dalje nastaviti sa ovim mjerama, maske u zatvorenim prostorima i obavezna distanca - apelovao je Bekan.