latinica  ћирилица
29/06/2020 |  17:24 ⇒ 17:38 | Autor: SRNA

Trebinjska biblioteka obogatila knjižni fond

Aktuelni naslovi iz pera najpopularnijih domaćih i stranih autora, njih oko 60, stiglo je na police Narodne biblioteke Trebinje, saopšteno je iz ove ustanove.

Iz Biblioteke kažu da su se u ovoj nabavci opredijelili za naslove značajnih književnih stvaralaca, kao i za sva ostala popularna djela koja zadovoljavaju kriterijume šire čitalačke publike.

Knjižni fond obogaćen je naslovima iz oblasti beletristike, dječije književnosti, popularne psihologije.

- Prilikom nabavke novih naslova fokusirali smo se u najvećoj mjeri na aktuelne autore i njihova najnovija izdanja. Čitaocima tako preporučujemo knjige Јu Nesbea i Petera Handkea, ali i stare klasike Viktora Igoa. Domaći ljubitelji pisane riječi moći će da dođu i do najčitanijih knjiga iz ove i prošle godine - navodi se u saopštenju biblioteke.

Tu su i književna ostvarenja drugih domaćih autora, među kojima su i Luka Mičeta "Zaveštanje Svetog Save", Miroslav Antić "Pepeo dogorelih krila", kao i roman hrvatske književnice Vedrane Rudan "Ples oko Sunca".

Poštujući ukus šire čitalačke publike, u Biblioteci su kupili i djela iz beletristike.

Lusinda Rajli, Sandra Braun i Nora Roberts trenutno su među najčitanijim autorima u lokalnoj Biblioteci, a na vrhu čitanosti je i nekolicina domaćih spisateljica - Јelena Bačić Alimpić, Mirjana Bobić Mojsilović, kao i Vesna Dedić.

Narodna biblioteka Trebinje, uprkos krizi i teškim ekonomskim prilikama u kulturi, odnosno izdavaštvu, uspijeva da knjižni fond godišnje upotpuni i obogati sa oko 1.000 primjeraka i to zahvaljujući poklonima resornog ministarstva, trebinjske Gradske uprave, donatora i iz skromnih sopstvenih prihoda.

Člansku kartu Narodne biblioteke Trebinje ima oko 2.000 Trebinjaca koji tokom godine pročitaju više od 20.000 naslova.

Narodna biblioteka Trebinje knjigu populariše i brojnim promocijama i prigodnim programima, kao i povoljnim cijenama članarine.