latinica  ћирилица
30/06/2020 |  13:35 ⇒ 13:36 | Autor: SRNA

U Gradišci i Karakaju uhapšena dva državljanina BiH

Državljani BiH čiji su inicijali R.G. /55/ i Š.D. /60/ lišeni su slobode pri ulasku u BiH na graničnim prelazima Karakaj i Gradiška, saopšteno je danas iz Granična policija BiH.
Granična policija BiH - Foto: RTRS
Granična policija BiHFoto: RTRS

U saopštenju se precizira da su službenici Јedinice granične policije Zvornik juče lišili slobode lice čiji su inicijali R.G. /55/ jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuju Osnovni sud u Gradiški zbog krađe, te Policijska stanica Srbac zbog krivičnog djela utaja.

On je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Karakaj i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Gradiška u subotu, 27. juna, lišen je slobode Š.D. /60/ jer je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Službenici Јedinice granične policije Gradiška predali su ovo lice službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.

Službenici Јedinice granične policije Bijeljina 27. juna oduzeli su dvije krivotvorene vozačke dozvole na graničnom prelazu Popovi.

Riječ je o krivotvorenim vozačkim dozvolama BiH i Hrvatske koje su otkrivene graničnom kontrolom i pregledom "landrovera" njemačkih registraskih oznaka, kojim je upravljao državljnanin BiH čiji su inicijali Š.Š. /35/.

Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave, vozačke dozvole su privremeno oduzete i protiv njega biće dostavljen izvještaj o krivičnom djelu.