latinica  ћирилица
30/06/2020 |  15:15 ⇒ 18:07 | Autor: RTRS

Skupština grada Istočno Sarajevo o stanju bezbjednosti

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo na današnjem zasjedanju jednoglasno su prihvatili informaciju o stanju bezbjednosti na području grada u prošloj godini sa ocjenom da je bezbjednosna situacija zadovoljavajuća.

Uz osnivanje Foruma za bezbjednost i formiranje novih organizacionih jedinica, tačnije policijskih stanica u Istočnoj Ilidži i Istočnom Starom Gradu, te staničnog odjeljenja na Trebeviću, stanje bezbjednosti u Istočnom Sarajevu karakteriše manji broj razbojništava, krađe automobila, te dobri rezultati u borbi protiv narkotika.

U policiji ističu da aktivno rade i na rješavanju prošlogodišnjeg ubistva Miloša Ostojića.

- Na tom slučaju zajedno radimo sa Upravom za teški i organizovani kriminalitet, kao i na drugim krivičnim djelima koja su se dogodila u prethodnom periodu. Nastaviti raditi na rasvjetljavanju tog i drugih krivičnih djela koja su se dogodila u prethodnom periodu - istakao je Branimir Šehovac, načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Uz povećani operativni rad policije, rezultatima doprinosi i uspostavljeni videonadzor u svih šest gradskih opština, što je zajednički projekat Grada i policije.

Zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva Danko Vučetić naglasio je da je u ovoj godini je nastavljen projekat na osavremenjavanju i efikasnosti videonadzora postavljanjem IC uređaja na važnim kontrolnim tačkama na području grada.

Јedna od konstatacija koja se mogla čuti na današnjoj sjednici jeste da se, u kontekstu migrantske krize, mora raditi na tome da se u Istočnom Sarajevu stacionira jedno odjeljenje antiterorističke jedinice.