latinica  ћирилица
30/06/2020 |  15:48 ⇒ 15:49 | Autor: SRNA

DF pozvao na bojkot RTCG

Opozicioni savez Demokratski front pozvao je na bojkot Radio-televizije Crne Gore, koja je obustavila direktne prenose sjednica crnogorske Skupštine do završetka izbora i ocijenio da je time javni servis pokazao da je "partijsko krilo vladajuće Demokratske partije socijalista".
Radiotelevizija Crne Gore - Foto: arhiv
Radiotelevizija Crne GoreFoto: arhiv

- Apelujemo na sve slobodnomisleće ljude da do rušenja `TV Bastilje` ne daju izjave i ne učestvuju u emisijama partijskog propagandnog krila DPS-a, koje se lažno predstavlja kao javni servis - saopšteno je iz DF-a.

Oni predlažu bojkot kako bi servis ostao sam, da im, kako su rekli, informativni program i formalno postane partijski bilten, "a da se u studiju sa plaćenim analitičarima i apologetama igraju demokratije".

- Odlukom Savjeta Јavnog servisa da, mimo zakonskih obaveza, ukine direktne radio i TV prenose zasjedanja Skupštine Crne Gore, postalo je jasno da je `TV Bastilja` prestala čak i da prikriva svoju sramnu ulogu i, uz Nacionalno koordinaciono tijelo i policiju, stavila se u bestidnu funkciju odbrane porodične firme Mila Đukanovića - ocijenili su iz DF-a.

RTCG obustavila je direktne prenose sjednica Skupštine Crne Gore do završetka izbora.

Predsjednik parlamenta Ivan Brajović rekao je da ga je o tome juče obavijestio direktor Јavnog servisa Božidar Šundić i da je obrazloženje RTCG da se obezbijedi ravnopravni tretman svim političkim subjektima koji će učestvovati u izbornoj kampanji. /