latinica  ћирилица
30/06/2020 |  16:07 ⇒ 17:07 | Autor: SRNA

Posljednji ispraćaj novinarke Željke Spremo

Istaknuta srpska novinarka Željka Spremo sahranjena je danas na groblju Pučile u Bijeljini.
Oproštaj od Željke Spremo - Foto: SRNA
Oproštaj od Željke SpremoFoto: SRNA

Opelo su pratili anđeoski glasovi članova Hora Srbadija, a brojni mladi ljudi, prijatelji sinova Nedeljka i Stefana, nosili su vijence i cvijeće.

Kum porodice Spremo, Јovan Cvjetković, pročitao je posljednji pozdrav supruga Gorana svojoj voljenoj, u kojem "pred Bogom i ljudima svjedoči ljubav prelijepe Posavke i jednog običnog sarajevskog mangupa".

- Tvoj predivni glas koji kaže "Dobro jutro, poštovani slušaoci" i "Dobro veče, dragi gledaoci", ušao je u milione kuća i u moje srce zauvijek. Hvala ti moj Željezni, hvala Bogu da mi te podario. Znam da bi ti ovaj moj tekst ispravila, ali ja sam samo jedan obični kamerman. Јovan Dučić je napisao -" Ti si moj trenutak i moj san, ostaj nedostižna, nema i daleka" - riječi su kojim se suprug oprostio od Željke Spremo.

Uz porodicu, prijatelje, ljude iz javnog života Bijeljine i Republike Srpske, posljednjem ispraćaju prisustvovali su brojni sugrađani.

Komemoracija Željki Spremo održana je juče u Centru za kulturu u Bijeljini, gdje su se od novinarke oprostili prijatelji i kolege.

Željka Spremo preminula je u nedjelju, 28. juna, nakon kratke i teške bolesti u 56. godini.

Tokom proteklog rata radila je kao novinarka RTRS-a u Bijeljini, a potom za medijske kuće BN, Slobomir, Bobar radio, kao i za Novinsku agenciju Republike Srpske - SRNA.