latinica  ћирилица
30/06/2020 |  17:26 ⇒ 18:47 | Autor: SRNA

Runić: Dom zdravlja u Drvaru na udaru

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić apelovala je da se stanovništvo strogo pridržava savjeta ljekara i da poštuju sve epidemiološke mjere kako bi bilo spriječeno širenje virusa korona, nakon što je u ovoj opštini registrovan prvi slučaj zaraze.
Dom zdravlja Drvar (foto: domzdravljadrvar.com) -
Dom zdravlja Drvar (foto: domzdravljadrvar.com)

Ona je istakla da je zbog virusa korona Dom zdravlja na udaru jer ne može adekvatno odgovoriti na ovu situaciju.

- Moraćemo zatvoriti Dom zdravlja jer su naši medicinski radnici na udaru, ali isto tako pozivam stanovnike Drvara da imaju strpljenja i razumiju situaciju u kojoj smo se našli sa pojavom virusa korona u našem gradu - rekla je Runićeva Srni.

Ona je dodala da se danas dezinfikuju ulice na području drvarske opštine.

Runićeva je pozvala građane Drvara da ne nasijedaju na pojedine provokacije političkih predstavnika u ovom gradu.

- Iz pojedinih medija Livanjskog kantona stižu prozivke upućenih meni kao načelniku i članovima Kriznog štaba naše opštine. Drvarčanima poručujem da ne nasijedaju na provokacije jeftinih predizbornik korona spinova - rekla je Runićeva.

Ona je dodala da zahvaljuje medijima u Republici Srpskoj, na prvom mjestu Srni, koji su u Drvaru prisutni kako bi pomogli povratnicima i zajedno rješavali probleme.

Direktor drvarskog Doma zdravlja Јasna Tica potvrdila je ranije Srni da je u Drvaru registrovan prvi slučaj zaraze virusom korona.