latinica  ћирилица
30/06/2020 |  18:22 | Autor: SRNA

Sutra potpisivanje peticije protiv zabrane ulaska na Kosmet Arlovu

Ispred spomenika Knezu Lazaru u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici sutra će biti organizovano potpisivanje peticije protiv odluke Prištine da predsjedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Banjaluke Miloradu Arlovu zabrani ulazak na Kosovo i Metohiju, najavljeno je iz Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice.
Milorad Arlov (foto: tvmost.info) -
Milorad Arlov (foto: tvmost.info)

Iz ovog udruženja naglasili su da je ovom zabranom nanijeta velika šteta Udruženju i njegovim članovima - roditeljima i djeci sa posebnim potrebama.

- Čovjek koji je velikog srca i veliki humanista je zabranom direktno spriječen i onemogućen da dostavlja pomoć za nastavak izgradnje objekta Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" - ističu iz Udruženja.

U saopštenju ove asocijacije naglašava se da je gradnja objekta Dnevnog centra do sada tekla uz pomoć Arlova, humanitaraca i dobrotvora iz Republike Srpske, kao i drugih donatora iz Srbije i Kosova i Metohije.

U Udruženju roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice napominju da korosnici budućeg Dnevnog centra neće biti samo djeca srpske nacionalnosti, već i drugih etničkih zajednica, Bošnjaka, Albanaca, Roma, Goranaca.

Iz Udruženja apeluju na cjelokupnu javnost, na sve instiucije a posebno na škole u svim srpskim sredinama preko kojih Odbor iz Banjaluke godinama sprovodi projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" da dignu glas protiv neobjašnjivog postupka Prištine.

Potpisivanje peticije počeće u 10.00 časova.