latinica  ћирилица
30/06/2020 |  19:33 ⇒ 22:39 | Autor: RTRS

Novi Pazar zatražio pomoć BiH, Vlada Srbije smatra da to nije potrebno (VIDEO)

Zbog epidemiloške situacije u Novom Pazaru iz uprave ovog grada zatražili su od Predsjedništva da BiH u pomoć pošalje ljekare i medicinsko osoblje.
Virus korona (Foto: Sputnjik) -
Virus korona (Foto: Sputnjik)

Nakon razgovora sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da se Srbija zahvaljuje na spremnosti BiH da pomogne, ali da je stav Vlade Srbije da za sada pomoć nije potrebna.

- Vlada Srbije je stava da u ovom trenutku pomoć nije potrebna, da je zdravstveni sistem Srbije u stanju da obezbijedi zdravstvenu zaštititu. Ako bude potrebno zatražiće pomoć, ali ona za sada nije potrebna - rekao je Tegeltija.

On je napomenuo da je predsjednik opštine Novi Pazar uputio predsjedavajućem Predsjedništva Šefiku DŽaferoviću zahtjev za pomoć u medicinskom osoblju, prije svega ljekara, zbog pogoršane situacije prouzrokovane epidemijom virusa korona.

- DŽaferović je proslijedio taj akt Savjetu ministara i mi smo obavili konsultacije. Vlada Federacije BiH je iskazala spremnost da pošalje dva tima medicinskih radnika, po deset ljekara u Novi Pazar. Nakon konsultacija sa Vladom Srbije, Brnabić je zahvalila za spremnost BiH da pruži medicinsku pomoć bolnici u Novom Pazaru - istakao je Tegeltija.