latinica  ћирилица
01/07/2020 |  08:08 ⇒ 08:33 | Autor: B92

Blijeda Barsa sve dalje od titule – Atletiko odigrao za Real na Kamp Nou

Fudbaleri Barselone i Atletiko Madrida odigrali su 2:2 u 33. kolu La Lige.
Nou Kamp - Stadion Barselone (foto:pinterest.com) -
Nou Kamp - Stadion Barselone (foto:pinterest.com)

Aktuelni šampion Španije nalazi se sve dalje od odbrane trofeja i sada na pet kola do kraja zaostaje bod za Real Madridom, koji u četvrtak ima šansu da ode na plus četiri.

Na Kamp Nou nismo gledali pretjerano atraktivnu utakmicu iako smo vidjeli četiri pogotka, od kojih su tri data s bijele tačke, a jedan je autogol.

Sudija Ernandes pokazao je na čak tri penala, ali su izvedena četiri jer je jedan udarac s bijele tačke ponovoljen. To je ujedno bio i prvi jedaneasterac dosuđen na utakmici u 19. minutu.

Ter Štegen je odbranio penal Kosti, ali nije bio s obe noge na gol liniji u trenutku kada je Španac uputio udarac. Ponovljeni penal je realizovao Saul Njiges.

Prethodno je Dijego Kosta postigao autogol u 11. minutu. Mesi je centrirao iz slobodnog udarca, a Kosta je loše reagovao i savladao nemoćnog Oblaka.

Sa rezultatom 1:1 otišlo se na pauzu.

U nastavku utakmice vidjeli smo još dva penala. Prvi je realizovao Mesi u 50. minutu, dok je drugi, dvanaest minuta kasnije, pogodio Saul.

Luis Suares bio je neprimjetan, čak ni Mesi nije najbolju utakmicu i Katalonci su sve dalje od odbrane titule.

Barselona je bila konkretnija, imala je više loptu u nogama, više i šuteva, ali nije joj to pomoglo i Atletiko se u Madrid vraća s bodom.