latinica  ћирилица
01/07/2020 |  09:47 ⇒ 14:44 | Autor: RTRS

NSRS o izvršenju Budžeta Republike Srpske za 2019. godinu

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske razmatraju Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za period 01.01. – 31.12.2019. godine.

U toku je pauza.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske razmotrili su Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku. Prethodno su razmotreni Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika, Nacrt zakona o upravnoj inspekciji i Nacrt zakona o faktoringu.

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, umjesto dugotrajnog zatvora, predviđena kazna doživotnog zatvora.

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Јujić je, obrazlažući u Narodnoj skupštini Nacrt zakona o upravnoj inspekciji kojim se uređuje organizacija i nadležnost Upravne inspekcije u Republici Srpskoj, navela da su razlozi za njegovo donošenje sadržani u potrebi da se preciziraju i otklone nejasnoće pojedinih zakonskih rješenja uočene tokom primjene važećeg Zakona o upravnoj inspekciji.

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je danas u Banjaluci da je cilj Nacrta zakona o faktoringu povećanje naplate potraživanja i pravne sigurnosti u poslovanju ugovornih strana, što bi uticalo na povećanje investicija i konkurentnosti.

Narodni poslanici sinoć su okončali raspravu o Prijedlogu Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske.

Cilj novog Poslovnika jeste da se unaprijedi rad najviše zakonodavne institucije Srpske i njenih radnih tijela, a precizira i način funkcionisanja i rada u situacijama kada Skupština nije u mogućnosti da se sastane.

Ovim dokumentom, u izuzetnim prilikama, omogućeno je održavanje onlajn sjednica Narodne skupštine, Kolegijuma i radnih tijela.

Drugačije je definisan kvorum za rad, redovna pauza skraćena za pola sata. Nema više replike na repliku, koja je skraćena na dvije minute, umjesto dosadašnjih tri.

Prenos sjednice na RTRS plusu i našem portalu.