latinica  ћирилица
01/07/2020 |  20:31 | Autor: B92

Pešić više nije trener Barselone

Srpski košarkaški trener Svetislav Pešić i Barselona dogovorili su se o sporazumnom raskidu ugovora.
Svetislav Pešić  (Foto:twitter.com/FCBbasket) -
Svetislav Pešić (Foto:twitter.com/FCBbasket)

Odmah nakon poraza u finalu, Pešić je najavio blistavu narednu sezonu Barselone, iako je tada već znao da on neće biti taj koji će je voditi.

Pešić je imao važeći ugovor do 2021. godine, ali ga neće odraditi do kraja.

Barselona je u utorak izgubila finale Endesa lige pošto je od njih poslije neizvjesne završnice bila bolja Baskonija.

Ovo je bio Pešićev drugi mandat u Barsi, tokom kojeg je za dvije i po godine osvojio dva Kupa kralja.

Njegov tim je u posljednje dvije sezone povratio sjaj u Evroligi, a tokom minule, poništene sezone imao je 22 pobjede i šest poraza, što je bilo dovoljno za diobu drugog mjesta.

Kari je tokom oba mandata u Kataloniji vodio ekipu na 322 zvanična meča, na kojima je pobijedio 235, te osvojio jednu Evroligu (2003), dva domaća šampionata (2003. i 2004) i tri Kupa, (2003, 2018. i 2019).

- Prije nego što smo počeli završnu fazu Endesa lige u Valensiji, dogovorio sam se sa klubom da će mi ovo biti posljednja sezona na mjestu trenera jer je moj posao završen i vrijeme je bilo da nekom drugom dam šansu da preuzme moju ulogu. Ponosan sam na svoj rad i rad igrača tokom ovih sezona i uvijek ću biti Barsi na usluzi. Zahvalio bih se svim navijačima i upravi na podršci i želim Barsi mnogo uspjeha - naveo je Pešić u oproštajnoj poruci.

Ovakav rasplet mogao bi da znači da će Šarunas Јasikevičus konačno napustiti Žalgiris i preći u Barselonu, koja je par sezona unazad izuzetno zainteresovana za njega.