latinica  ћирилица
02/07/2020 |  08:40 ⇒ 11:05 | Autor: ATV

Podnesen izvještaj protiv pet lica uhapšenih u akciji "Svodna"

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske dostavili su, u nastavku operativne akcije "Svodna", Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva izvještaj protiv pet lica N.B., N.Š. i M.B iz Prijedora, D.Ј. iz Novog Grada i M.R. iz Gradiške zbog učinjenih krivičnih djela koruptivnog karaktera.
Uhapšeni - Foto: SRNA
UhapšeniFoto: SRNA

Izvještaj tereti osumnjičena lica da su od avgusta 2017. do jula 2019. godine na području Prijedora izvršili 11 krivičnih djela.

Lice N.B se sumnjiči da je u svojstvu poreskog inspektora Poreske uprave Republike Srpske izvršio šest krivičnih djela, od kojih su tri "Primanje mita", a tri "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja".

Lice M.R se sumnjiči da je u svojstvu poreskog inspektora Poreske uprave Republike Srpske izvršio dva krivična djela, jedno "Primanje mita", i jedno "Zloupotreba službenog položaja ili ovalštenja".

Kako ATV nezvanično saznaje, radi se o Nemanji Baroviću i Mihajlu Ristiću.

Preostala tri lica se sumnjiče da su počinila po jedno krivično djelo "Davanje mita".

Akcija "Svodna" usmjerena je na otkrivanje koruptivnih krivičnoh djela.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske nastaviće i u narednom periodu aktivnosti na otkrivanju ovih krivičnih djela.