latinica  ћирилица
02/07/2020 |  10:17 ⇒ 10:23 | Autor: SRNA

U akciji "Dojava" oduzeto 20.000 KM

Muškarac čiji su inicijali S.M. iz Foče, koji boravi na području opštine Istočno Novo Sarajevo, uhapšen je zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela pranje novca i falsifikovanje isprave, saopšteno je iz fočanske Policijske uprave.
Akcija Dojava - zaplijenjeni novac - Foto: SRNA
Akcija Dojava - zaplijenjeni novacFoto: SRNA

Pripadnici policijskih uprava Foča i Istočno Sarajevo izvršili su pretres u privatnoj kući u Istočnom Novom Sarajevu koju koristi lice S.M. i pronašli oko 20.000 KM, kao i više mobilnih telefona, računara i drugih uređaja i dokumenata za koja se sumnja da su falsifikovana, a koje je lice koristilo prilikom izvršenja krivičnih djela, navodi se u saopštenju.

Pretres je izvršen pod nadzorom nadležnog Okružnog tužilaštva, a po naredbi Osnovnog suda u Foči u okviru šire akcije "Dojava" u kojoj je u proteklih nekoliko godina fočanska policija podnijela izvještaje protiv više lica iz Foče koja se bave kladioničarskim prevarama na internetu.

Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti i biće predmet vještačenja s ciljem dokazivanja krivičnih djela za koje će biti podnesen izvještaj.