latinica  ћирилица
02/07/2020 |  12:36 ⇒ 16:37 | Autor: SRNA

Trebinje: Na kovid odjeljenju 28 pacijenata - kapaciteti premašeni

Na kovid odjeljenju trebinjske bolnice nalazi se 28 pacijenata, a ovo odjeljenje raspolaže sa 27 kreveta tako da su kapaciteti premašeni, rekao je Srni pomoćnik direktora za medicinske poslove trebinjske bolnice Stanko Buha.
Bolnica Trebinje - Foto: RTRS
Bolnica TrebinjeFoto: RTRS

Prema njegovim riječima, pet pacijenata ima težu kliničku sliku, a nema osoba na respiratoru.

Buha je dodao da se broj pacijenata na kovid odjeljenju stalno kreće oko 27, te da od ponedjeljka uveče pacijenti nisu upućivani na liječenje van Trebinja.

Koordinator karantina u Đačkom domu u Trebinju Dušanka Mićunović rekla je Srni da je karantin raspušten, a šest osoba koje su u njemu boravile upućeno je u strogu kućnu izolaciju.

Ona je dodala da su ove osobe, pozitivne na virus korona, dobrog opšteg zdravstvenog stanja, da su svi sa područja opštine Ljubinje, te je za praćenje njihovog zdravstvenog stanja nadležan Dom zdravlja u Ljubinju.

Prema posljednjem izvještaju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u istočnoj Hercegovini potvrđeno je još pet slučajeva oboljelih od virusa korona. Riječ je o dvije osobe iz Ljubinja i po jednoj iz Trebinja, Nevesinja i Berkovića.