latinica  ћирилица
02/07/2020 |  13:26 ⇒ 13:48 | Autor: SRNA

Prijedor: Bolnici tri respiratora iz akcije "Respirator za Srpsku"

Prijedorskoj bolnici danas su uručena dva respiratora nabavljena u akciji "Respirator za Srpsku", a treći će biti preuzet u ponedjeljak, 6. jula, u sjedištu "Elektroprivrede Republike Srpske" /ERS/ u Trebinju.
Prijedor - "Respirator za Srpsku" - Foto: SRNA
Prijedor - "Respirator za Srpsku"Foto: SRNA

Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Doktor Mladen Stojanović" Mirko Sovilj zahvalio je donatorima u ime ove ustanove, svih zaposlenih i pacijenata i pohvalio izuzetnu aktivnost bijeljinskog Crvenog krsta kojom su daleko prevaziđeni lokalni okviri.

- Za našu ustanovu ovo znači da smo sada sa 12 respiratora i to je apsolutno dovoljno za naše funkcionisanje. Mi ćemo, uz jačanje kadrovskih potencijala, biti u potpunosti spremni za buduće vrijeme i tok pandemijskog ciklusa ovog virusa - rekao je Sovilj novinarima u Prijedoru.

Јedan od organizatora akcije "Respirator za Srpsku" Aleksandar Savić podsjetio je da je akciju pokrenuo Slavenko Ristić sa svoje dvije firme, "TRB Bratunac" i "Elvako" i da je animirao veliki broj privrednika koji su se brzo odazvali i pokazali veliku humanost.

- Uspjeli smo svakoj bolnici obezbijediti po minimum tri respiratora. Danas je u Prijedoru donirano dva, a treći će, prema vlastitoj želji, predati jedan od donatora - ERS. Ovo danas je humanitarni karavan u okviru kojeg smo Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci predali 10 respiratora, a nakon Prijedora idemo u Gradišku - naveo je Savić.

On je rekao da se akcija podjele svih 50 respiratora završava u ponedjeljak, 6. jula, posjetom bolnicama u hercegovačkoj i romanijskoj regiji.