latinica  ћирилица
02/07/2020 |  14:05 | Autor: SRNA

POKS ne ulazi u Skupštinu Srbije

Pokret obnove Kraljevine Srbije saopštio je da nije prešao cenzus na parlamentarnim izborima i da im je nedostajalo nekoliko hiljada glasova da bi dostigli tri odsto, koliko je potrebno za ulazak u Skupštinu Srbije.
Skupština Srbije - Foto: RTRS
Skupština SrbijeFoto: RTRS

POKS je ocijenio da bi njihov rezultat vjerovatno bio bolji da su ponovljeni izbori održani u nedjelju, a ne radnog dana i "usred drugog talasa epidemije".

Ovaj pokrat istakao je da izborni rezultat demantuje one koji su danima tvrdili da će Srpska napredna stranka "progurati" POKS u Skupštinu.

U Srbiji je juče ponovljeno glasanje na 234 izborna mjesta u više gradova Srbije, u okviru parlamentarnih izbora održanih 21. juna, na kojima je pravo glasa imalo ukupno 203.012 birača.

Mandate u Skupštini Srbije obezbijedili su Srpska napredna stranka, koalicija Socijalistička partija Srbije-Јedinstvena Srbija mandata i lista Aleksandra Šapića, te četiri stranke nacionalnih manjina.

Prema rezultatima izbora održanih 21. juna, najbliže cenzusu od tri odsto bili su POKS sa 2,63 odsto osvojenih glasova, Suverenisti sa 2,32 odsto i Metla sa 2,25 odsto glasova.