latinica  ћирилица
02/07/2020 |  15:15 | Autor: SRNA

Usvojen program nadzora nad klasičnom i afričkom kugom svinja

Vlada Republike Srpske usvojila je danas i Program nadzora nad klasičnom i afričkom kugom svinja kod domaćih i divljih svinja u Republici Srpskoj u ovoj godini čiji je cilj rano otkrivanje i sprečavanje ove bolesti životinja.
Afrička kuga svinja - analiza - Foto: RTRS
Afrička kuga svinja - analizaFoto: RTRS

Cilj ovog programa je i sprečavanje pojave, širenja, zatim praćenje, suzbijanje ili iskorjenjivanje klasične kuge svinja i afričke kuge svinja, kao i prikupljanje relevantnih podataka s ciljem sagledavanja epizootiološke situacije u odnosu na klasične kuge svinja i afričke kuge svinja kod domaćih i divljih svinja.

Vlada Srpske usvojila je informaciju o Smjernicama za finansiranje mjera za unapređenje energetske efikasnosti u javnim zgradama u Republici Srpskoj i zadužila Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstvo energetike i rudarstva i druga da prilikom planiranja i sprovođenja tih mjera primjenjuju te smjernice.

Smjernice služe za izradu projekata i mjera energetske efikasnosti koji se odnose na finansiranje obnove zgrada u javnom sektoru, iz domaćih izvora i međunarodnih finansijskih i razvojnih institucija u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

- U kontekstu finansiranja energetske obnove zgrada u javnom sektoru pojavila se potreba uređenja ovog segmenta društvenog razvoja kroz uspostavljanje okvira za finansiranje energetske obnove zgrada u javnom sektoru. Ovaj finansijski okvir ima za cilj da se njime utvrde elementi koji će služiti za izradu i realizaciju projekata i mjera energetske efikasnosti - navedeno je u saopštenju.