latinica  ћирилица
02/07/2020 |  15:19 ⇒ 15:25 | Autor: SRNA

Sahranjen Ilija Petković - fudbalska legenda

Legendarni srpski fudbaler, trener i selektor Ilija Petković sahranjen je u Beogradu u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.
Sahranjen Ilija Petković  (Foto:media.pink.rs) -
Sahranjen Ilija Petković (Foto:media.pink.rs)

Legendu "OFK Beograda" i srpskog fudbala na vječni počinak ispratilo je oko 200 članova porodice, prijatelja i poštovalaca njegovog lika i djela.

Legendarni Petko sahranjen je sa šalom "OFK Beograd", koji je bio na sanduku, a obilježja "Romantičara" bila su i na njegovom krstu, kao i na bedžu većine ljudi koji su došli na sahranu.

Petković je sahranjen uz dirljiv govor Božidara Milenkovića, još jedne legende "OFK Beograd", koji je evocirao uspomene na Iliju i mnoge anegdote iz njegovog života i karijere.

Grob Ilije Petkovića nalazi se pored grobova glumaca Marka Nikolića, Božidara Stošića, Nede Arnerić i spisateljice Grozdane Olujić.

Veliki broj navijača "OFK Beograd" došlo je na sahranu svoje legende, a neki od članova "Plave unije" nosili su krst i sliku Ilije Petkovića tokom povorke, prenijeli su beogradski mediji.

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije oprostili su se od Petkovića, a tu su bili predsjednik Slaviša Kokeza, kao i potpredsjednici Marko Pantelić i Nenad Bjeković.

Aktuelni selektor Srbije Ljubiša Tumbaković takođe se oprostio od Ilije Petkovića, a na sahrani su bili i bivši reprezentativci kojima je Petković bio selektor, poput Ognjena Koromana i Nenada Јestrovića.

Sinovi Zvezdana Terzića - Kostadin i Nikša, takođe, su došli na sahranu, pošto dugogodišnji prvi čovjek "OFK Beograd", a sada generalni direktor "Crvene zvezde", zbog virusa korona nije u mogućnosti da dođe i prisustvuje oproštaju od Petkovića, koga je smatrao svojim fudbalskim ocem.

Legendarni srpski fudbalski stručnjak Ilija Petković preminuo je u 75. godini, u subotu, 27. juna.

Petković je posljednjih dana bio smješten u Urgentnom centru na Bežanijskoj kosi u Beogradu, gdje je bio na respiratoru.

Njemu je pukao čir na dvanaestopalačnom crijevu, zbog čega je izgubio veliku količinu krvi, a u bolnici je ustanovljeno da je pozitivan i na virus korona.