latinica  ћирилица
02/07/2020 |  23:00 | Autor: SRNA

Đukanović prešao "crvenu liniju" u progonu SPC

Istoričar i spoljnopolitički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prešao sve moguće crvene linije u progonu Srpske pravoslavne crkve i u totalitarnom ponašanju.
Dragomir Anđelković (Foto: mc.rs) -
Dragomir Anđelković (Foto: mc.rs)

- Zapadni centri moći i te kako iz interesa tolerišu svojim partnerima razne stvari, ali ovdje je Đukanović došao do tačke kada je postalo nemoguće to tolerisati, pogotovo kada je riječ o zapadnim političarima konzervativno-hrišćanskih usmjerenja. Naprosto, udar i progon hrišćanske pravoslavne crkve i svake druge hrišćanske crkve za njih je nešto što ne može da se toleriše - istakao je Anđelković.

On je naglasio da je Zapad pragmatičan i oni polaze od toga da su Crnu Goru uvukli u NATO i sada im ne treba destabilizacija te zemlje, unutrašnji sukobi i tenzije, a Milo Đukanović generiše atmosferu građanskog rata.

- Otuda Zapad iz svojih interesa ne želi dalje sukobe jer je za NATO i Zapad velika sramota da se u jednoj članici proganja hrišćanska crkva i da to još izazove masovne sukobe i tenzije - rekao je Anđelković za Sputnjik, dodavši da je progon crkve u Crnoj Gori danas gori nego u doba komunizma.

Anđelković smatra da će Đukanović poslije izvjesnog vremena morati da povuče antidemokratski, totalitarni zakon koji je faktički bio usmjeren ka nacionalizaciji imovine SPC i njenom poništavanju.