latinica  ћирилица
03/07/2020 |  13:29 ⇒ 19:45 | Autor: RTRS

Koordinaciono tijelo o migrantima: Policija će zaštiti život i imovinu građana

Policijski službenici MUP-a Srpske preduzimaće sve zakonom propisane mjere i radnje, u cilju zaštite lične i imovinske bezbjednosti svih građana i očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti uz poštovanje principa humanosti, te uz intezivno prisustvo i rad policijskih službenika na terenu, naročito na mjestima gdje se ilegalni migranti najčešće kreću i okupljaju, zaključeno je na današnjoj sjednici Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske.
Koordinaciono tijelo za praćenje kretanja ilegalnih migranata - Foto: RTRS
Koordinaciono tijelo za praćenje kretanja ilegalnih migranataFoto: RTRS

Na sjednici, kojom je predsjedavao direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, ivršena je analiza stanja ilegalni migranata na području Republike Srpske.

Zaključeno je da će Policija Srpske, u skladu sa potpisanim sporazumom, nastaviti pružati pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti istočne granice od ulaska ilegalnih migranata.

Takođe, u narednom periodu, intezivno će se raditi na suzbijanju, sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela krijumčarenja lica zajedno sa Tužilaštvom BiH, Graničnom policijom BiH, SIPA i Službom za poslove sa strancima, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.