latinica  ћирилица
03/07/2020 |  14:36 ⇒ 14:40 | Autor: SRNA

Simiću za peti mandat podrška 11 političkih subjekata

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić dobio je danas podršku za ponovnu kandidaturu na ovu funkciju od 11 političkih subjekata, sa kojima je potpisao sporazum o podršci zajedničkom kandidatu za načelnika i o raspodjeli vlasti u lokalnoj upravi, preduzećima i ustanovama od lokalnog interesa.
Derventa - Milorad Simić - Foto: SRNA
Derventa - Milorad SimićFoto: SRNA

U borbi za peti mandat podršku je dobio od SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, DNS-a, NDP-a, Demosa, HDZ-a, Socijaldemokratske partije, Hrvatske stranke, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srpske.

Simić, koji je predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a, istakao je da je zadovoljan što kao kandidat za peti mandat već ima podršku 11 političkih subjekata.

- To je moja satisfakcija. Veliko hvala predstavnicima stranaka koji su danas ovdje. Samo dvije stranke su u opoziciji - SDS i PDP, kojima želim sve dobro. Želim da izbori prođu fer, bez zamjerki - rekao je Simić.

On je naveo da je ranije dobio podršku svoje stranke za novu kandidaturu i da je današnji sporazum protokol kojim se reguliše ponašanje na izborima, ali i poslije izborne kampanje.

- Ovo je protokol kako ćemo se ponašati u izborima jedni prema drugima, da ne pravimo turbulencije, a nakon izbora sporazum je definisao kako se treba ponašati, da pravimo stabilnu skupštinsku većinu u ovom sastavu i rekao bih sve za Derventu - rekao je Simić.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Derventa Slaven Gojković ističe da je pohvalno što je sadašnji načelnik i kandidat za načelnika obezbijedio podršku 11 političkih subjekata.

- Smatramo da će Simić ponovo biti načelnik opštine nakon ovih izbora. Iz godine u godinu imao je podršku Socijalističke partije, imali smo korektnu i dobru saradnju, što je rezultiralo realizacijom brojnih projekata na dobrobit naših građana - rekao je Gojković.

Potpredsjednik OO SNSD-a Igor Žunić, koji je i šef Izbornog štaba SNSD-a, istakao je da Simić ima široku podršku u kandidaturi.

- Ponosan sam na to, to znači da su on i SNSD dobro radili svih ovih godina. Mislim da će biti najšira podrška u Republici Srpskoj, a podrška je 11 političkih subjekata koji aktivno učestvuju na izborima - rekao je Žunić.

On je istakao da će i u naredne četiri godine Derventu voditi ova vlast zajedno sa koalicionim partnerima.

- Imamo puno obaveza i ciljeva. Mi smo svi za dobro Dervente. Vjerujem da će i oni koji će ostati u opoziciji na neki način i dalje sarađivati jer nam je cilj isti - bolji život za građane Dervente. U tome je poenta i tako treba da vodimo kampanju - rekao je Žunić.