latinica  ћирилица
03/07/2020 |  16:00 | Autor: SRNA

Savić: Srbina za načelnika Srebrenice

SDS želi Srbina za načelnika opštine Srebrenica i u tom smislu će pristupiti izboru kanidata, a u narednih sedam dana opštinski odbori bi trebalo da vide koja je to ličnost oko koje će se okupiti, rekao je zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić.
Rado Savić - Foto: SRNA
Rado SavićFoto: SRNA

Govoreći o izborima u Mostaru, Savić je naveo da će srpski predstavnici imati zajedničku listu, da se ne bi desilo da sa lista HDZ-a i SDA budu birani Srbi koji neće suštinski štititi interes Srba u Mostaru, saopšteno je iz SDS-a.

- Potrebno je obezbijediti da se autenitični predstavnici Srba nađu u Skupštini grada Mostara - rekao je Savić, koji je danas u Banjaluci prisustvovao sastanku predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa predstavnicima političkih partija i šefova klubova partija zastupljenih u Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je izrazio očekivanje da će SDS na lokalnim izborima zadržati vlast u opštinama u kojima trenutno vlada, saopšteno je iz ove stranke.

- Očekujemo da ćemo zajedno sa našim koalicionim partnerima osvojiti vlast u još desetak opština jer očekujemo podršku građana koji su revoltirani trenutnim stanjem u kome se nalazi Republike Srpska - istakao je Savić i dodao da će najveća borba na predstojećim izborima biti za Banjaluku.

On je ocijenio da je "zrelo vrijeme za pobjedu opozicije u Banjaluci koja će otvoriti vrata promjena u Republici Srpskoj".

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je interes Republike Srpske i svih političkih partija u Srpskoj da udruže snage i racionalno djeluju kada je riječ o lokalnim izborima u Srebrenici i Mostaru.

Cvijanovićeva je istakla da je važno da političke partije sa sjedištem u Srpskoj imaju jasan stav o lokalnim izborima u Srebrenici gdje je važan zajednički nastup, kao i u Mostaru gdje se Srbi očigledno ni za šta ne pitaju.