latinica  ћирилица
04/07/2020 |  09:58 | Autor: SRNA

Bračnom paru Kasalica određeno zadržavanje do 72 časa

Bračnom paru Kasalica, uhapšenima zbog sumnje za pranje novca, određeno je zadržavanje do 72 časa, nakon čega je Zdravko Kasalica, inače pripadnik Vojske Crne Gore, stupio u štrajk glađu.

Vladan Bojić, advokat bračnog para Kasalica, rekao je da je prethodno deset časova trajalo saslušanje predsjednika Sindikata Vojske Crne Gore i njegove supruge Makedonke, koja je advokat.

On je naveo da je ispitivano porijeklo zajedničke imovine supružnika stečene za 30 godina braka, kao i da je Specijalno tužilaštvo na taj predmet stavilo oznaku službene tajne i da zato ne može iznositi više detalja.

Advokat je potvrdio da je Zdravko Kasalica sinoć odveden u Urgentni blok Kliničkog centra, jer mu je pozlilo zbog stanja njegove supruge tokom saslušanja, kada mu nisu omogućili da komunicira sa njom.

Kasalica je ranije tražio od inspektora da mu ne maltretiraju porodicu, ističući da zna da ih hapse po naređenju crnogorskog ministra odbrane Predraga Boškovića koji im se sveti zbog podrške Mitropoliji crnogorskoj primorskoj.