latinica  ћирилица
05/07/2020 |  13:48 ⇒ 13:48 | Autor: SRNA

Lončar: Mnogo bolje brojke, ali nema opuštanja

Ministar zravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da su u cijeloj Srbiji, pa i u Novom Pazaru, mnogo bolje brojke kada je riječ o smanjenju broja zaraženih virusom korona, ali da i dalje nema opuštanja.
Zlatibor Lončar -
Zlatibor Lončar

Lončar je rekao da je u Novom Pazaru situacija mnogo bolja, da je pod kontrolom, kao i da se drže svi parametri u vezi sa funkcionisanjem sistema.

O objavljenoj fotografiji dejvojčice koja u Novom Pazaru prima infuziju ispred kuće, Lončar je rekao da se radi o manipulaciji činjenicama, da djevojčica nema veze sa koronom, već boluje od astme, te je primila terapiju dok ne dođe do Kraljeva.

- Procejnjeno je da je zbog nje najsigurnije da ne ulazi u bolnicu da bi se smanjio rizik da se zarazi. Apelujem da ne zloupotrebljavaju ovakve informacije - rekao je Lončar za Televiziju "Pink".

Prema njegovim riječima, stručna pomoć je poslata tamo gdje je najpotrebnija, u Sjenici su ekipe vojnih ljekara, kao i civilni ljekari.

- Imamo program rada i urađeno sve što je neophnodno. Predsjednik Vučić na sat vremena provjerava stanje u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu. Molim sve na odgovrnost i da se koriste činjenicama - dodao je Lončar.