latinica  ћирилица
05/07/2020 |  18:26 | Autor: SRNA

Oboljela još 51 osoba, moguće zatvaranje Podgorice

Virus korona u Crnoj Gori danas je potvrđen kod 61 osobe, a zbog rasta broja oboljelih u Podgorici zdravstvene ustanove upozoravaju da će predložiti blokadu grada ako građani ne budu pokazali odgovornost.

Zaraženo je 28 pacijenata iz Rožaja, devet iz Bijelog Polja, sedam iz Podgorice, pet iz Budve, po tri iz Bara, Cetinja i Kotora, dva iz Pljevalja i jedan iz Nikšića.

Od 61 novootkrivenih, 46 su kontakti prethodno potvrđenih slučajeva, kod 14 oboljelih se traga za izvorom infekcije, a jedan slučaj je uvezen.

U Institutu za javno zdravlje u posljednja 24 časa analizirtano je 450 uzorka

Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 457, bilo je pet smrtnih ishoda, a broj aktivnih slučajeva je 452.

Direktor podgoričkog Doma zdravlja Nebojša Kavarić rekao je da je epidemiološka situacija i rast broja oboljelih u Podgorici zabrinjavajući, te je upozorio da će preložiti uvođenje mjera, a nije isključio ni zatvaranja grada, ukoliko se za tim pokaže potreba.

- Preporučujem nošenje maske, distancu i pranje ruku. To su tri jednostavne riječi koje znače mnogo i praktično prekidaju lanac prenošenja. Svi smo svjedoci da se građani toga ne pridržavaju - istakao je Kavarić.