latinica  ћирилица
06/07/2020 |  16:50 ⇒ 18:45 | Autor: SRNA

Prijedor: U potpunosti sprovoditi i kontrolisati mjere

Štab za vanredne situacije grada Prijedora obavezao je danas Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja Prijedor da u potpunosti sprovede epidemiološke i zdavstvene mjere prema licima sa testom pozitivnim na virus korona koje je naložio Republički štab za vanredne situacije.
Prijedor: Sjednica Štaba za vanredne situacije - Foto: SRNA
Prijedor: Sjednica Štaba za vanredne situacijeFoto: SRNA

Obavezuje se Dom zdravlja Prijedor da u potpunosti sprovede mjere naložene zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, a zdravstvena inspekcija da izda rješenja o kućnoj izolaciji za lica pozitivna na virus korona prema preporukama HES-a.

- Takođe se obavezuje Odsjek komunalne policije da vrši nadzor nad sprovođenjem rješenja kojima je izrečena mjera kućne izolacije. Svi nadzorni i kontrolni organi se obavezuju da intenziviraju kontrolu sprovođenja mjera zaštite i propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona od strane pojedinaca - saopšteno je danas nakon sjednice Štaba.

Na području Prijedora trenutno je 39 lica sa pozitivnim testom na virus korona. Do sada se 71 lice oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 13 lica je preminulo. U kućnoj izolaciji su 102 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 2.055 lica.

U kovid odjeljenju bolnice "Doktor Mladen Stojanović" Prijedor smješteno je 18 lica, od kojih je 12 iz Prijedora, četiri iz Kostajnice i po jedno iz Kozarske Dubice i Novog Grada.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije odobreno je prijedorskoj bolnici 950 direktnih antigenskih testova.