latinica  ћирилица
06/07/2020 |  20:22 ⇒ 21:20 | Autor: SRNA

Srbija: Vanredna situacija u 14 opština i gradova

I u opštini Lučani proglašena je vanredna situacija zbog povećanog broja zaraženih virusom korona, čime se broj opština i gradova u Srbiji u kojima je na snazi vanredna situacija zbog pogoršanja epidemiološke situacije povećao na 14.

Odluku o proglašenju vanredne situacije donio je Štab za vanredne situacije opštine Lučani, gdje je danas potvrđeno prisustvo virusa kod šest pacijenata, dok se za 21 pacijenta očekuju rezultati sa testiranja na virus.

U Lučanima je sada obavezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru, a zabranjeno je organizovanje svečanosti i sportskih i drugih zabavnih manifestacija, ograničen je broj osoba u trgovinskim i ugostiteljskim objektima i naloženo pridržavanje fizičke distance od najmanje dva metra.

Odlukom opštinskog Štaba za vanredne situacije ograničeno je radno vrijeme ugostiteljskih, trgovinskih radnji i maloprodajnih objekata, tako da radno vreme počinje najranije u 7.00 časova, a završava se najkasnije do 22.00 časa.

Vanredna situacija je zbog rasta broja zaraženih virusom korona najprije je proglašena u Novom Pazaru, a zatim i u Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Beogradu, Šapcu, Čačku, Arilju, Kraljevu, Požegi, Užicu i Priboju.