latinica  ћирилица
07/07/2020 |  08:03 ⇒ 12:02 | Autor: SRNA

Na Јahorini skup o održivosti poslovanja, učestvuju Višković i Rajčević

Na Јahorini će danas biti održan okrugli sto o temi "Kako održati poslovanje u otežanim uslovima izazvanim korona virusom", najavljeno je iz Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.
Hotel Termag-Јahorina - Foto: RTRS
Hotel Termag-ЈahorinaFoto: RTRS

Iz Unije navode da je agendom predviđeno da poslodavci iz Sarajevsko-romanijske i hercegovačke regije i članovi Vlade Republike Srpske kroz dijalog prepoznaju probleme i izazove poslovanja u uslovima infekcije kovid-19 i definišu potencijalne mjere za stabilizaciju poslovanja i privrednog sistema.

Ova aktivnost realizuje se uz podršku projekta "Јačanje kapaciteta vladinih institucija za uključivanje organizacija civilnog društva u procese donošenja odluka u BiH" koji podržava EU u BiH.

Na skupu će učestvovati predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Viškovića i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević.

U saopštenju Unije udruženja poslodavaca navodi se da je predviđeno i učešće ministra privrede i preduzetništva Vjekoslava Petričevića i ministarke finansija Zore Vidović.

Okrugli sto biće održan u hotelu Termag na Јahorini u 17.00 časova. Izjave za novinare predviđene su u 16.45 časova.