latinica  ћирилица
07/07/2020 |  12:28 ⇒ 13:05 | Autor: SRNA

U sudaru u Kolima dva lica teže povrijeđena, a tri lakše

Vozač autobusa čiji su inicijali Lj.R. i putnik D.Ž. teško su povrijeđeni, a tri putnika zadobila su lakše povrede u sudaru autobusa i kamiona na regionalnom putu Čađavica-Banjaluka, u mjestu Kola.
Sudar autobusa i kamiona kod Banjaluke (foto: FB/Vatrogasna brigada Banjaluka) -
Sudar autobusa i kamiona kod Banjaluke (foto: FB/Vatrogasna brigada Banjaluka)

Povrijeđeni su zbrinuti na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave. 

Јutros oko 7.50 časova sudarili su se teretno vozilo "daf", kojim je upravljalo lice čiji su inicijali G.Ј, i autobus "man", za čijim je upravljačem bilo lice Lj.R.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka izvršili su uviđaj, a o svemu je obaviješten tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

UKC: Povrijeđeni van životne opasnosti

Dva muškarca koja su povrijeđena u sudaru autobusa i kamiona u mjestu Kola, kod Banjaluke, zadobila su teže povrede nogu i van su životne opasnosti, dok su dvije žene lakše povređene od kojih je jedna, nakon terapijske i dijagnotičke obrade, otpuštena na kućno liječenje uz ljekarske preporuke, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da su jutros u Urgentni centar ove zdravstvene ustanove oko 9.00 časova sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Banjaluka dovezena četiri povrijeđena lica čiji su inicijali G.M /46/, G.M /27/, R.Lj./34/ i Ž.D./64/.

Prema riječima ljekara Urgentnog centra UKC Republike Srpske Suzane Šobot, pacijent R.Lj. /34/ primljen je sa teškim povredama donjih ekstremiteta i, nakon dijagnostičke obrade, operativno je zbrinut, van životne je opasnosti i ostaje na daljem praćenju i liječenju u UKC-u Republike Srpske.

Ona je navela da je pacijent Ž.D. /64/, takođe, primeljen sa teškim povredama donjih estremiteta, nalazi se van životne opasnosti i u toku je dijagnostička obrada nakon koje će biti operativno zbrinut i ostaće na liječenju u UKC-u.

Iz UKC-a navode da je pacijentkinja G.M. /27/ primljena sa lakšim povredama i da je u toku njeno terapijsko zbrinjavanje i dijagnostička obrada, dok je pacijentkinja G.M. /46/, nakon terapijske i dijagnotičke obrade, otpuštena na kućno liječenje uz ljekarske preporuke.