latinica  ћирилица
07/07/2020 |  12:46 ⇒ 12:47 | Autor: SRNA

Vulin: Beogradska "Arena" spremna da primi zaražene

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je privremena bolnica u beogradskoj "Štark areni" spremna za prijem pacijenata oboljelih od virusa korona, a da je Vojska Srbije, koja je privela namjeni ovaj objekat, spremna za svaki sljedeći zadatak.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

- Od danas, kada nadležne medicinske vlasti budu smatrale da je potrebno da šalju pacijente, prostor beogradske "Arene" spreman je da ih primi. Vojska Srbije daće svoj doprinos, kao što je davala i do sada, kroz vojne ljekare, odgovarajuće obezbjeđenje, dezinfekciju i sve ono što je potrebno - rekao je Vulin.

Vulin je naglasio da će Srbija kroz "Arenu" uspjeti da sačuva kapacitete zdravstvenog sistema za one kojima je pomoć najviše potrebna, a da će u nju dolaziti ljudi koji su već u fazi oporavka i kojima je potrebna drugačija vrsta njege, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Berislav Vekić naveo je da će u "Arenu" biti primani pacijenti koji su završili dominantno-hospitalni dio i koji su dobro odreagovali na terapiju.

- Oni ovde dolaze na završetak terapije i dodatno praćenje. Nakon toga vršiće se testiranje, poslije čega će ići u samoizolaciju narednih 14 dana. Očekujem da se danas, po završetku vizite u kliničko-bolničkim centrima i Infektivnoj klinici, izvrši procjena koji su to pacijenti koji zadovoljavaju ove kriterijume, nakon čega će u toku dana biti prebačeni - rekao je Vekić.