latinica  ћирилица
07/07/2020 |  15:30 | Autor: SRNA

Zvornik: Pojačane bezbjednosne mjere za održavanje skupa u Potočarima

PU Zvornik - Foto: SRNA
PU ZvornikFoto: SRNA

Štab akcije "Srebrenica 2020" i Policijska uprava Zvornik preduzimaju pojačane mjere bezbjednosti kako bi predstojeći komemorativni skup 11. jula u Potočarima protekao mirno i bezbjedno, saopšteno je danas iz ove uprave.

- Apelujemo da svi građani koji planiraju da prisustvuju komemorativnom skupu i aktivnostima koje mu prethode poštuju zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona, kao i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske - navodi se u saopštenju.

Naročito se ovim preporukama potencira da se poštuju mjere u pogledu zabrane javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, fizičke distance i korištenja zaštitnih maski.

Radi preduzimanja neophodnih bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja komemorativnog skupa u Potočarima 11. jula, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 3,5 tone 10. jula od 12.00 do 22.00 časa na dionicama magistralnih puteva: Luke - Vlasenica, dionica Vlasenica - Konjević Polje i dionica puta Konjević Polje - Bratunac.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone 11. jula od 00.00 do 20.00 časova, na dionicama magistralnih i regionalnih puteva: Karakaj - Vlasenica, dionica Konjević Polje - Bratunac i Bratunac - Srebrenica.

Štab akcije "Srebrenica 2020" odrediće alternativne pravce za saobraćaj teretnih vozila čija masa premašuje 3,5 tone.

Štab akcije "Srebrenica 2020" obavještava predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane, da je radi bezbjednog održavanja predstojećeg skupa i bezbjednosti svih učesnika, 11. jula na području opštine Srebrenica zabranjena upotreba dronova.

Predstavnici medijskih kuća koji su akreditovani za praćenje događaja dužni su da na sebi imaju jasno istaknutu akreditaciju, navodi se u saopštenju Policijske uprave Zvornik.