latinica  ћирилица
07/07/2020 |  22:30 ⇒ 22:55 | Autor: Agencije

Protest u Beogradu protiv najavljenih mjera (FOTO)

Građani Beograda nezadovoljni zbog najavljenih mjera okupili su se ispred Skupštine Srbije protestujući zbog najavljenog uvođenja policijskog časa.
Beograd (foto:TANJUG / NIKOLA ANDJIC) -
Beograd (foto:TANJUG / NIKOLA ANDJIC)

Učesnici protesta su blokirali saobraćaj na raskrsnici Trga Nikole Pašića i Takovske ulice.

Pojedini su uzvikivali parole na račun vlasti, a neki su zviždali pištaljkama.

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio mjere zabrane okupljanja više od pet osoba i policijski čas narednog vikenda, zbog pogoršanja epidemiološke slike u Beogradu, pojedine stranke bojkot opozicije oglasile su se kritikom uvođenja novih mejra i tvrdnjama da je vlast odgovorna za rast broja zaraženih, piše Tanjug. 

Grupa pristalica opozicionih stranaka okupila se pred Skupštinom Srbije.

Beograd (foto:TANJUG / NIKOLA ANDJIC)

Savez za Srbiju je izdao saopštenju u kojem navodi da nove mjere protiv širenja kovida u Beogradu vidi kao "iživljavanje nad građanima", i istovremeno da je vlast zbog izbora davala lažne podatke o situaciji u vezi sa virusom korona građanima i da zbog toga i vlast i članovi Kriznog štaba, koje naziva nestručnim, treba krivično da odgovaraju, prenio je Tanjug.

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Beogradu uvode se nove mjere - zabrana okupljanja više od pet ljudi i policijski čas za vikend, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poručuje da bi volio da zabrana kretanja bude na snazi u cijeloj Srbiji, ali da će konačnu odluku o tome donijeti Krizni štab. 

Izvor: FONET, Tanjug