latinica  ћирилица
08/07/2020 |  11:29 ⇒ 13:04 | Autor: RTRS

Višković: Nema novih mjera, samo veće kazne za neodgovorne (VIDEO)

Premijer Srpske Radovan Višković rekao je da u Republici Srpskoj neće biti uvođene nove mjere, ali da će biti povećane kazne za one koji se ne pridržavaju mjera koje su na snazi.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je podsjetio da sve mjere ostaju na snazi do 20. jula, navodeći da odgovorno ponašanje svakog pojedinca najefikasniji način zaštite čitave zajednice.

- Ono što smo promijenili, a što smo i najavili, jeste da smo pojačano prisutni sa nadležnim inspekcijskim organima, te će prema neodgovornim biti primjenjivane zakonom propisane sankcije - rekao je on.

Višković je naveo da 80 odsto građana koji su poštovali mjere ne treba da budu taoci neodgovornih, te da se na jesen očekuje malo jači udar epidemije, ali da Republika Srpska čini sve da bude spremna ukoliko se to desi.

Višković je istakao da je u planu da na lokaciji stare Hirurgije u Banjaluci bude napravljena kovid bolnica za područje banjalučke regije i naglasio da će Vlada Srpske obezbijediti sredstva za realizaciju tog plana.

- Taj objekat smo u proteklom periodu koristili za karantin za lakše oboljela lica od virusa korona, a da bi to bila kovid bolnica treba da budu urađene druge stvari, koje nisu rađene za karantin - naveo je Višković i dodao da je Institut za obnovu i građenje Republike Srpske zadužen da posjeti ovu lokaciju i pripremi izvještaj o potrebnim ulaganjima u taj projekat.