latinica  ћирилица
08/07/2020 |  20:49 ⇒ 20:51 | Autor: SRNA

Brnabić: Udar na Srbiju (FOTO)

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić ocijenila je da večerašnji ponovni napad na policiju ispred Skupštine Srbije predstavlja udar na Srbiju, na sve njene građane, podrivanje demokratskih temelja zemlje i svega što je politički i ekonomski stvarano.
Ana Brnabić (Foto: N1) -
Ana Brnabić (Foto: N1)

- Ovo nema nikakve veze sa virusom korona. Očigledno je ovo dugo planirano, ali pobijedićemo mi i ovo. Ovakva manjina postoji u svakoj zemlji. Žao mi je što je napravljena ovakva atmoasfera uz zdušan rad nekih medija, portala i raznih političara koji su ispali višne nego naivni i na kraju dobili i oni batine - rekla je Brnabićeva za TV Pink.

Komentarišući uživo scene napada na policiju ispred Skupštine Sribje, Brnabićeva je rekla da ovi događaji imaju veze sa nekim iz inostranstva i regiona koji žele da oslabe Srbiju.

- Ovo nije lice Srbije, Srbija je zemlja pristojnih ljudi. Imamo posla sa najgorom vrstom desnice - navela je Brnabićeva.

Ona je poručila demonstrantima da koliko god bili agresivni, neće zaustaviti Srbiju.

- Neće se nastaviti ovakvo nasilje. Sutra zasjeda Krizni štab, nastavljamo da se borimo protiv virusa korona. Pobijedićemo i virus korona i politički, izbori su završeni, građani su glasali. Garantujem da će Srbija pobijediti, stabilnost za koju ulažemo toliko truda, to niko u zemlji, ni iz inostranstva neće ugroziti, ni kompromitovati - naglasila je Brnabićeva.

Ona je apelovala da građani koji se ne slažu sa onim što vlast radi ni politički ni u borbi protiv epidemije, razumiju da postoje neke vrijednosti i da ne budu uz one koji se zalažu za nasilje.

- Vlada Srbije i država Srbija će i smjeti i umjeti da sačuva bezbjednost svih građana, ustavni poredak i da izađe na kraj sa ovom vrstom agresivnosti - navela je Brnabićeva.

U Beogradu i večeras demonstranti gađaju kamenicama policiju koja se nalazi ispred zgrade Skupštine Srbije, javili su beogradski mediji.