latinica  ћирилица
09/07/2020 |  10:31 ⇒ 13:18 | Autor: TANЈUG

Tužilaštvo procesuiralo 25 učesnika protesta, identifikacija drugih u toku

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je prekršajno i krivičnopravno procesuirano 25 osoba, zbog nasilnih događaja koji su se odvijali u Beogradu u večernjim i jutarnjim časovima posljednja dva dana. Više njih procesuirano je zbog sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.
Beograd (foto;Nemanja Nikolić) -
Beograd (foto;Nemanja Nikolić)

Tužilaštvo napominje da ovi podaci nisi konačni te da se radi na identifikaciji i drugih osumnjičenih kako za krivična djela tako i prekršaja protiv javnog reda i mira.

U saopštenju se napominje da je Više javno tužilaštvo zajedno sa osnovnim tužilaštvima aktivno pratilo razvoj nasilnih događaja i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova preduzimalo mjere radi očuvanja javnog reda i mira i gonjenja izvršilaca krivičnih djela koja su izvršena u blizini Narodne skupštine.

Ističe se da će ovo tužilaštvo, imajući u vidu svoju zakonsku obavezu da preduzima gonjenje izvršilaca krivičnih i kaznenih djela, nastaviti sa preduzimanjem daljih radnji radi očuvanja javnog reda i mira u Beogradu kao i poštovanja Ustavom i zakonom zaštićenih vrijednosti našeg društva.

Danas se u ovom tužilaštvu očekuje saslušanje nekoliko osumnjičenih za krivična djela počinjena 6. jula u centru Beograda, prenosi Tanjug.

Prekršajni postupci su takođe u toku.