latinica  ћирилица
09/07/2020 |  12:02 ⇒ 13:54 | Autor: RTRS

Banjaluka: Kružni tok kod Lesnine biće završen za petnaestak dana (FOTO)

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice kod Lesnine ulaze u završnu fazu i trebalo bi da budu gotovi u drugoj polovini ovog mjeseca, izjavio je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve grada Banjaluka.
Banja Luka: Kružni tok "Lesnina" (Foto:banjaluka.rs.ba) -
Banja Luka: Kružni tok "Lesnina" (Foto:banjaluka.rs.ba)

Prema njegovim riječima, trenutno se radi na asfaltiranju kružnog toka i hortikulturnom uređenju pratećih zelenih površina.

- Očekujemo da radovi budu završeni u drugoj polovini mjeseca, odnosno najvjerovatnije poslije 20. jula. Po izgradnji ove raskrnice, očekuje se da će saobraćaj biti znatno rasterećen na ovom jako važnom saobraćajnom čvorištu – istakao je Sandić.

Ovo je jedanesta kružna raskrsnica koja se gradi u posljednje tri godine, a realizuje se u saradnji Grada i Puteva Republike Srpske. Vrijednost investicije iznosi oko 1,3 miliona KM.

Uporedo sa realizacijom ovog projekta, obližnja saobraćajnica u Ulici Ivana Gorana Kovačića biće proširena, kako bi se kompletirala poveznica istočnog i zapadnog tranzita, od novog mosta u Obilićevu pa do kružnog toka na zapadnom tranzitu kod Centruma.

- Grad je ranije potpisao sporazum sa Putevima Republike Srpske za izgradnju ove ulice, ali još nemamo informaciju kada će radovi početi. Putevima smo dostavili svu potrebnu dokumentaciju, tako da se nadamo da će uskoro biti raspisana javna nabavaka za izbor izvođača - naglasio je Sandić.