latinica  ћирилица
09/07/2020 |  12:29 | Autor: SRNA

Galijašević: Bezbjednosne agencije neće nikada ništa uraditi u istrazi napada na Vučića

Ekspert u borbi protiv međunarodnog terorizma DŽevad Galijašević izjavio je Srni da Agencija za istrage i zaštitu BiH i Obavještajno-bezbjednosna agencija ne samo da nisu ništa uradile, nego neće nikada ništa uraditi kada je riječ o istrazi napada na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića prije pet godina u Potočarima kod Srebrenice.
Napad na Vučića u Potočarima - Foto: TANЈUG
Napad na Vučića u PotočarimaFoto: TANЈUG

 Galijašević je rekao da je tragično u vezi sa tim događajem da se pokušaj linčovanja Vučića desio pred očima najvećih i najvažnijih svjetskih zvaničnika, među kojima je bio bivši predsjednik SAD Bil Klinton.

Uzimajući to u obzir, tvrdi Galijašević, jasno je da je Zapad stajao iza namjere da Srbija bude ponižena, Vučić linčovan, pa da čak i njegov život bude doveden u pitanje.

- Ako vidimo da poslije toga slijede britanski udari u UN na Srbiju i pokušaji proturanja rezolucije o takozvanom genocidu, te kada se uzme u obzir skretanje pažnje sa tog događaja koji se na Zapadu dešavao, tadašnji premijer Vučić je u stvari jedina ličnost u Evropi koja je apsolutno bila nezaštićena od ovog isceniranog, pripremljenog i organizovanog nasilja - naglasio je Galijašević.

On je podsjetio da se nijedan zvaničnik zapadnih vlada nije pobunio zbog toga, iako je riječ o događaju koji je apsolutno trebalo i moralo osuditi.

Galijašević je naglasio da BiH nema pravosuđe, ni sud ni tužilaštvo, na koje bi se mogli osloniti u istraživanju ovog događaja, iako je sve dokumentovano fotografijama, imenima, identitetima.

- Iako je sve utvrđeno, svaki korak, svako bacanje kamena na tadašnjeg premijera Srbije, ipak su agencije u Sarajevu pokazale šta žele Srbiji i srpskom narodu u BiH - poniženje i smrt. Upravo taj događaj nam svjedoči koliko je Zapad neprincipijelan, a institucije BiH u funkciji nomenklature /lidera SDA Bakira/ Izetbegovića koja je instalirana u Sarajevu uz podršku upravo zapadnih službi i koliko zajedničke institucije u stvari nisu zajedničke, nego su i antisrpske i antihrvatske kada to zatreba - zaključio je Galijašević.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zasut je kamenicama i drugim predmetima tokom posjete Memorijalnom centru u Potočarima 2015. godine, a masa je, uzvikujući "Alahu ekber", nasrnula na obezbjeđenje u pokušaju da stigne do njega.