latinica  ћирилица
09/07/2020 |  19:26 ⇒ 19:29 | Autor: SRNA

Pet lica zaraženo u Štrpcu

U Štrpcu, opštini na Kosovu i Metohiji sa većinskim srpskim stanovništvom, zabilježeno je prvih pet slučajeva zaraze virusom korona.
Virus korona na Kosovu i Metohiji     (ilustracija: RTRS) - Foto: RTRS
Virus korona na Kosovu i Metohiji (ilustracija: RTRS)Foto: RTRS

- Prvi slučaj Kovida-19 zabilježen je kod osobe sa malignim oboljenjem koja je bila na liječenju u Beogradu i njoj je po dolasku u Štrpce pogoršano zdravstveno stanje zbog čega je prebačena u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gde joj je konstatovano da je zaražena virusom korona - rekao je Srni direktor lokalnog Doma zdravlja Saša Krstičić.

On je dodao da je jedan pacijent, takođe sa težom kliničkom slikom, prebačen kolima hitne službe u Klinički centar u Niš i da su danas dobijeni pozitivni rezultati testiranja njegova tri člana porodice.

- Sve troje, kao i jedan zdravstveni radnik koji je bio sa njima u kontaktu, zaraženi su i nalaze se u kućnoj izolaciji pošto imaju lakše simptome - naveo je Krstičić.

Prema njegovim riječima, u prvom talasu epidemije virusa korona u Štrpcu i Sredačkoj i Sirinićkoj župi nije bilo zaraženih.

- Problem sa kojim se suočavaju mještani Štrpca je to što kroz centar grada prolazi magistralni put Skoplje-Prizren i što je u opštinama Prizren i Uroševac koje se oslanjaju na Štrpce zabilježen veliki broj zaraženih kod albanskog stanovništva - rekao je Krstičić.