latinica  ћирилица
10/07/2020 |  21:46 ⇒ 21:54 | Autor: TANЈUG

Protesti u Beogradu: Demonstranti pokušali ući u Skupštinu (FOTO)

Ispred Skupštine Srbije demonstranti okupljeni uz zaštitnu ogradu gađali su plastičnim flašama sa vodom i limenkama obezbjeđenje u civilu, a u jednom trenutku oborili su zaštitnu ogradu, prenosi Tanjug.
Beograd: demonstranti -
Beograd: demonstranti

Јedan od učesnika protesta pozvao ih je da se smire i povuku od zaštitne ograde, što su oni učinili, ograda podignuta, ali je nastavljen verbalni sukob, a ka obezbijeđenju je poletjela još neka flaša.

Okupljanje građana počelo je oko 19.00 ispred Narodne Skupštine u Beogradu. Iako je protest počeo mirno, oko 21.30 grupa demonstranata bacala je baklje, kamenice i petarde ka vratima Skupštine.

Policija je saopštila da je jedan muškarac uhapšen zbog sumnje da je večeras na protestu nakon svađe nožem zadao ubod u predjelu desne noge 32-godišnjem muškarcu. 

Beograd: Demonstranti

Više puta je došlo do manjih verbalnih sukoba sukobljenih frakcija, uglavnom ljevičara i desničara.

Prisutni su i građani koji za sebe kažu da ne pripadaju ni jednoj struji, već da su tu kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

Oni traže smenu Kriznog štaba, poručuju da ne žele da budu jeftina radna snaga i traže bolji zdravstveni sistem.

Primećeno je i nekoliko grupa policajaca, kao i patrola na motorima na Trgu Nikole Pašića.

Uoči početka protesta, društvenim mrežama širio se poziv građanima da, za razliku od juče kada su protest izrazili sjedenjem na platou ispred Skupštine, danas "ustanu i dignu glas".

Za sada se niko nije izjasnio kao organizator protesta, a na pozivu koji je objavljen na društvenim mrežama pisalo je da je svaka osoba pojedinačno vođa protesta.

Povezane vijesti:  

Novi protesti građana u Beogradu i više gradova Srbije (FOTO)