latinica  ћирилица
12/07/2020 |  16:46 ⇒ 16:47 | Autor: SRNA

Stevandić: Demonstracije u Srbiji odgovaraju protivnicima njenog jačanja

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da demonstracije u Srbiji odgovaraju onima koji se protive njenom jačanju, ali da u Republici Srpskoj znaju da je snaga Srbije u napretku koji postiže sa aktuelnim rukovodstvom.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

Stevandić je rekao da Republika Srpska zna i da su njena snaga i položaj u direktnom odnosu sa snagom i napretkom Srbije.

O epidemiološkoj situaciji u Srpskoj, Stevandić je naveo da su Odbor za zdravstvo Ujedinjene Srpske i svi stručnjaci izrazili veliku zabrinutost zbog brzog širenja virusa korona.

Stevandić je naveo da ova faza može biti mnogo gora od aprilsko-majske kada je virus korona odnosio najveći broj života, zato što je veći broj zaraženih, zaraza se brže širi i veliki je broj asimptomatskih slučajeva.

- Sada je najpotrebnija svijest pojedinca - naglasio je Stevandić i ponovio da virus nije prošao, te da svako može da oboli i da umre.

Generalni sekretar Ujedinjene Srpske Neven Stanić rekao je da je Ujedinjena Srpska uputila prijavu za ovjeru kandidature na lokalnim izborima Centraloj izbornoj komisiji /CIL/ u zadatom roku i bez nedostataka.

Stanić je rekao i da su spremni spremni za lokalne izbore, te da se zalaže da se oni održe što prije, na demokratski i zakonit način.

- Nadamo se da će doći do jedinstvenog dogovora o zajedničkom kandidatu u Srebrenici, te o jedinstvenoj listi u Mostaru uprkos neslaganjima partija iz Srpske, jer postoje već najave da će biti još jedan kandidat u Srebrenici - rekao je Stanić.

On je ponovio i da Ujedinjena Srpska smatra da je aktuelni sastav CIK-a izabran na nelegitiman način, te da se pribojavaju da može doći do manipulacija u vezi sa biračkim spiskovima, pogotovo u slučaju Srebrenice i Mostara.